gandeste critic

Pompa de bicicleta este foarte utila cand avem probleme cu anvelopele dezumflate de la roata de bicicleta

Posted by on apr. 28, 2018 in Magazine Online | 0 comments

Oricand alegem sa ne deplasam cu bicicleta trebuie sa fim pregatiti de orice. De aceea toti ciclistii cu experienta nu pleaca nicaieri fara o pompa de bicicleta. Pompa de bicicleta isi dovedeste utilitatea atunci cand roata incepe sa se desumfle din cauza presiunii prea mari puse pe ea. Pompele pentru biciclete pot fi pneumatice, minipompe, de mana, de podea, ele genereaza presiunile dorite rapid, se folosesc relativ simplu, se pot lua fara probleme chiar si la drum lung. Unele modele pot avea indicator sau manometru pentru a vedea ce presiune exista, sunt pompe telescopice, cu maner rabatabil, au adaptoare si furtune pentru procesul de calibrare, pierderile de presiune sunt inexistente in acest fel.

Prin actionare rapida pompa de bicicleta umfla rotile si garanteaza o deplasare in siguranta si rapida, la vitezele dorite. Pomparea aerului in anvelope este constanta, o pompa de bicicleta are un design compact, are protectie sporita pentru a nu provoca accidente nedorite in timpul utilizarii. In functie de modelul ales puteti cumpara pompe cu valve Schrader, Presta, intalnite la biciclete. Primele sunt de gasit pe pompele pentru rotile bicicletelor care au janta ceva mai lata, al doile tip de valve apare doar la pompele pentru vehicule pe doua roti, permit umflarea mai rapida a anvelopelor de bicicleta. Ca sa le puteti utiliza cat mai mult timp e bine sa alegeti pompe de podea, cele portabile se uzeaza foarte repede.

Materialele din care sunt facute pompele trebuie sa fie solide, rezistente la uzura, din aluminiu, de preferat, care nu se vor deforma dupa cateva utilizari asa cum se intampla in cazul celor din plastic. In utilizarea pompelor pentru bicicleta trebuie sa tineti cont si de faptul ca partile active ale acestora se uzeaza pe masura ce miscarile facute in timpul pompatului sunt mai puternice. De aceea specialistii recomanda pomparea intr-un ritm sustinut, dar constant, fara o prea mare presiune exercitata asupra pompei.

 

FacebookGoogle+Twitter

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *