gandeste critic

La ce se mai poate folosi sangele?

Posted by on Sep 4, 2017

Inlocuitor pentru oua in diverse preparate

Animalele erau ucise rareori de-a lungul istoriei. Nimic nu se arunca, totul se folosea, sangele era utilizat in supe si sosuri pentru a le ingrosa, exact asa cum punem si oua in orice fel de mancare. La nivel chimic ouale si sangele sunt identice, ambele au albumina. Chiar si in vremurile moderne sangele se mai foloseste in locul oului. In al Doilea Razboi Mondial germanii utilizau plasa de la sange in loc de oua in multe feluri de mancare. Sangele de cocos era unul dintre preferatele bucatarilor cand venea vorba de ingrosarea sosurilor. Asta pentru ca ouale sunt cele mai scumpe dintre ingredientele unui preparta copt.

Sprayurile cu proteine din sange sunt mai ieftine decat cele din oua. In functie de animalul de la care se ia plasma si de tipul de preparat plasma poate sau nu inlocui ingredientele pe baza de oua. Albumina din sange se coaguleaza la o temperatura mai mica decat cea din oua, asa ca orice o contine se coace mai rapid. Daca se adauga si ierburi aromate si condimente gustul neplacut al sangelui poate fi eliminat total.

FacebookGoogle+Twitter

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *