gandeste critic

Joaca de-a cainele si pisica

Posted by on nov. 6, 2013 in Diverse | 0 comments

pictures-of-dogs-and-cats_1404149288Stau la casa, intr-un oras de munte. Animalele familiei  sunt un caine ciobanesc german si o pisica rasfatata. Nu sunt momente de plictiseala la noi in casa pentru ca cei doi sunt extrem de priceputi sa anime atmosfera.

Nu stiu daca sunt o persoana care iubeste mai mult cainii sau care iubeste mai mult pisicile. Cred ca balanta este la mijloc. Ii iubesc pe amandoi la fel de mult si simt ca si ei la fel. Imi place sa ii compar cu oamenii. Aceste animalute chiar sunt niste prieteni grozavi care nu asteapta foarte multe de la tine. Ei iubesc neconditionat. Ofera dragoste pentru a primi dragoste (si mancare).

Daca ai avut o zi grea, stresanta, obositoare si plina de responsabilitati, cred ca o solutie e sa petreci 20 de minute in compania animalelor de companie. Vor avea ele grija sa iti ridice moralul si sa te faca sa zambesti. Ale mele cel putin, asa fac.

Uneori am impresia ca imi vorbesc. Sau ca se uita in ochii mei asa de atent ca parca ar intelege tot ce se petrece. Am impresia ca toate aceste lucruri le pot intelege doar adevaratii iubitori de animale.

Ca tot veni vorba de iubitori de animale, mi-am amintit de toata zarva ce a rasunat in mass-media legat de eutanasierea cainilor fara stapan. Iubesc animalele si imi iubesc nespuns cainele de acasa, dar in momentul cand viata semenilor nostri e in pericol, atunci sunt de acord sa fie eliminat pericolul. Daca imi iubesc cainele de companie, atunci il tin pe proprietatea mea privata, in curte. L-am dresat sa nu puna nici macar un picior in afara proprietatii noastre. Si nu o face, pentru ca e destept si intelege.

Problema cainilor vagabonzi a aparut tot din vina oamenilor. Daca fiecare avea grija de cainele lui, atunci situatia nu ar fi scapat de sub control. Nu e vina animalelor.

E trist ce se intampla. E trist si faptul ca exista oameni care fie nu au copii, fie copii au plecat la casele lor, iar acesti oameni investesc o intreaga avere pentru bunastarea patrupedului. Nici asa nu e in regula, in conditiile in care sunt copii in centrele de plasament sau pe strazi care, la fel, fara vina lor, au ajuns acolo si nu au ce manca sau ce sa imbrace, iar cainele ajunge sa fie rasfatat la spa si sa manance mancaruri extra-fine. Totodata, fiecare are dreptul sa faca cu banii lui exact ceea ce doreste.

Imi iubesc cainele si pisica. Pentru ca ii iubesc le ofer mancare in fiecare zi, un loc caldut unde sa doarma, spatiu sa se desfasoare, uneori ii tratez si cu o baie sau ii tin in pat langa mine, dar atat. Ei nu vor putea sa ia locul persoanelor dragi din viata mea. Imi respect animalele, dar imi respect si mai mult semenii. Cred ca trebuie sa avem in vedere un anumit balans si o anumita luciditate in a aborda aceste probleme, pentru ca si ei si noi, avem o singura viata.

 

FacebookGoogle+Twitter

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *