gandeste critic

Implantul din zirconiu vs. implantul din titan. Pe care-l alegem, ce avantaje ne ofera fiecare?

Posted by on ian. 15, 2019 in Diverse | 0 comments

In momentul in care vrem sa avem un implant dentar fixat in locul unui dinte pierdut avem doua posibilitati: fie alegem un implant din zirconiu, fie apelam la varianta clasica, implantul din titan. Care ar fi alegerea corecta? Aici depinde de fiecare pacient si de bugetul sau. Zirconiul este mai bine tolerat de organism, rezista ceva mai bine decat titanul in timp, si la estetica sta mult mai bine. El nu are efect alergic, nu corodeaza, rezista pe termen lung, forma cristalizata folosita in orice clinica stomatologica zambetdent din Bucuresti are proprietatile unei ceramici, duritatea este mai mare.

Pe de alta parte zirconiul are culoare alba, calitatile estetice sunt superioare, continutul metalic este inexistent la implanturile din acest material, este biotolerabil, nu apar probleme dupa montarea implanturilor bazate pe el. Precizia prelucrarii zirconiului este mare, se folosesc doar tehnici computerizate, deci lucrarile executate vor fi perfecte de fiecare data. Din 2011 oricine doreste poate sa isi faca un implant integral din zirconiu intr-o clinica stomatologica Bucuresti specializata in implant dentar. Titanul si implanturile bazate pe el ofera o rata de succes de peste 95%, deja se foloseste in stomatologie de peste 30 de ani, tolerarea de organism a implantului este la fel de buna ca in cazul celor din zirconiu. Costurile de productie sunt mai mici pentru implanturile din titan, pretul pentru cele din zirconiu sunt mai piperate pentru ca si productia lor e mai dificila. Daca e sa ne referim si la implantare, implanturile din zirconiu sunt dintr-o bucata si nu pot fi ingropate in intregime sub gingie, asa ca gradul de angulatie e bine sa fie planificat cu atentie de catre medici cu experienta vasta in domeniu. Implanturile cu titan pot avea niste linii gri la nivelul gingiei, asta pentru ca avem bonturi artificiale metalice-aici se pot inlocui bonturile din titan cu cele din zirconiu.

Cu un implant din zirconiu igiena orala va fi mai simpla, nu sunt imbinari, e dintr-o singura bucata, deci placa dentara si tartrul se vor depune mai greu. Ambele variante arata bine odata montate, au functionalitate ridicata si se pot face in cabinete si clinici specializate in implantologie, cu precizarea ca studiile privind implanturile din zirconiu nu sunt atat de multe, folosirea materialului e de data recenta. Citeste aici mai mult despre implantul dentar.

FacebookGoogle+Twitter

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *