gandeste critic

Cum depozitam anvelopele iarna

Posted by on dec. 22, 2016 in Auto Moto | 0 comments

anvelope-de-iarnaProbabil marea majoritate dintre voi ati trecut deja la anvelope de iarna, ceea ce este, practic, necesar odata cu scaderea temperaturii. In sezonul rece, cauciucurile de vara numai fac fata, de aceea, inevitabil, ai nevoie de mai multa stabilitate si o mai buna manevrare a automobilului, motiv pentru care ai nevoie si de anvelope de iarna.

Nu trebuie nici intr-un caz ignorata importanta schimbarii anvelopelor, deoarece, pe langa faptul ca anvelopele de vara nu-ti asigura o manevrabilitate necesara a automobilului, in cazul asfaltului ud sau acoperit cu gheata, manevrabilitarea proasta poate duce la situatii foarte neplacute. Pe langa asta, cauciucurile de vara, pur si simplu, se vor deterioara foarte mult in sezonul rece, daca nu vor fi schimbate.

Nu o sa stau sa insir alte argumente si cauze pentru care soferii ar trebui sa tina cont de schimbarea anvelopelor, as vrea, insa, sa trec in revista cateva indicatii pentru o buna pastrare a cauciucurilor de vara pe care, marea majoritate dintre soferi, le lasa la pastrare. Am schimbat setul de anvelope pentru sezonul rece – foarte bine. Ce facem, insa, cu anvelopele de vara? Cum trebuie acestea pastrate. In primul rand, trebuie sa stim faptul ca o pastrare incorecta a anvelopelor ar putea duce la deteriorarea calitatii acestora, de aceea, factorii ce tin de temperatura, umiditate, lumina, presiune – nu sunt deloc de ignorat.

In primul rand, evitati sa depozitati peste anvelope obiecte foarte grele, obiecte care ar putea sa le deterioreze. Aceasta este o prima indicatie, foarte importanta care trebuie luata in considerare. Pe langa asta, evitati ca anvelopele sa fie supuse unei lumini directe a soarelui. Zona in care sunt depozitate acestea trebuie sa fie una uscata si ventilata. Evitati sa depozitati anvelopele intr-o incapere in care sunt depozitate orice fel de substante chimice.

FacebookGoogle+Twitter

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *