gandeste critic

Conflictele de idei duc adeseori la progresul organizational

Posted by on ian. 10, 2014 in Diverse | 0 comments

ideasDaca aveti o putere, aceasta este de a evita conflictele. Multi spun ca uneori ceilalti initiaza certurile. Cu toate acestea, incercam din greu sa nu facem situatia una emotionala, razbunatoare sau jignitoare. Nu suntem siguri cat de multe informatii proceseaza oamenii in timp real, dar exista momente in care singurul mod in care se poate invata sau intelege o anumita problema si sa incurajeze creativitatea in rezolvarea de probleme este de a incepe o „diferenta controlata a opiniilor”. Se pare ca atunci cand unii oameni nu au o opozitie in calea lor, ei nu invata din greseli. In plus, evitarea problemelor nu le face sa dispara, ele continua sa existe si sa creasca indiferent daca le acordam atentie sau nu.

In mediul politic corect de azi, se pare ca suntem incurajati sa ne intelegem in toate imprejurarile. Ceea ce este nerealist, in special intr-un mediu de afaceri in care fluxurile de venituri sunt vitale si concurenta este mar . Mai mult decat atat, este nerealist sa ne asteptam ca fiintele umane sa fie de acord intotdeauna si la fel de nerealist sa ne asteptam la noi idei si de a nu le schimba pentru a fi necontestate.

Unele persoane sprijina ideea ca un conflict la locul de munca este obligatoriu sa existe in fiecare nivel al unei organizatii. De fapt, spune ei, este necesar pentru dezvoltarea naturala si normala a comportamentului uman. Cu toate acestea, exista doua puncte importante de tinut minte. In primul rand, asa cum am mentionat, conflictul este o parte din schimbarea si cresterea economica si nu trebuie sa fie evitat. In al doilea rand, si chiar mai important, liderii si liderii potentiali trebuie sa stie cum sa gestioneze conflictul in mod productiv. Conflictele pot duce la reactii emotionale intense intre oameni si organizatii. Conflictul prelungit si nesolutionat in cadrul unei organizatii duce la relatii deteriorate de munca, o cultura a neincrederii si un mediu afectat de angajati nemultumiti, cifra de afaceri mica si oportunitati ratate.

FacebookGoogle+Twitter

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *