gandeste critic

Ce inseamna sa nu iti mai apartii

Posted by on dec. 20, 2016 in Diverse | 0 comments

Cred ca sunt o gramada de oameni care se gandesc adesea ca nu le ajunge timpul. Ca ziua e prea scurta, ca 10 ore la serviciu sunt prea putine pentru a finaliza sarcinile zilnice, ca weekendul e prea scurt si asa mai departe. Timpul este de mult o problema in viata noastra si asta din cauza ca nu stim sa il valorificam. asta se intampla din cauza ca nu apreciem ceea ce avem si nu stim sa folosim timpul in favoarea noastra si pentru lucrurile cu adevarat importante.

Cunosc oameni care se plang ca nu au timp sa se spele pe cap, de parca asta ar fi o problema reala, avand in vedere ca un dus dureaza in medie 5-7 minute daca stii sa te grabesti. Cunosc oameni care nu au timp sa stea cu proprii copii nici macar in weekend pentru ca li se pare mai amuzant sa faca mancare sau curat in casa, decat sa isi scoata odrasla la o portie de joaca sanatoasa si sa se amuze impreuna.
Problema este ca atunci cand iti dai seama ca nu iti mai apartii – vezi altfel timpul. Iar aici vorbesc de reorganizarea prioritatilor in viata, de o rearanjare a propriului timp in functie de cine il merita mai mult. asa ca daca aveti copii veti sti despre ce vorbesc in continuare. De multe ori ne gandim ca facem ce vrem cu viata noastra insa nu e tocmai asa, este exact invers: viata face ce vrea din noi si cu noi. Viata ne duce in cele mai necunoscute locuri tocmai pentru ca nu suntem capabili sa ne organizam si ne lasam mereu purtati de val sub amagirea ca noi am luat decizia cea mare. De fapt problema nu e deloc asa, ne dam seama insa ca nu am manageri in propria viata numai atunci cand vedem circumstantele actuale.

Trebuie sa invatam sa ne bucuram de tot ceea ce ne inconjoara si sa ne dam seama ca timpul este nelimitat daca stim sa profitam de el. Cand nu iti mai apartii si te-ai decis ca timpul tau e prea pretios sa il consumi pentru lucruri inutile iti dai seama ce profitabila iti este viata si inveti sa te bucuri si de acele cinci minute sub dus sau de cumparaturile rapide facute in drum spre casa.
Timpul este gandit altfel atunci cand il dedici persoanelor c adevarat importante din viata ta si faci lucruri care iti fac placere. Problema este ca daca banii nu ar intra in ecuatia asta dura – cu siguranta multi oameni ar fi mult mai fericiti. Timpul si banii vor fi mereu o problema, asa ca macar in prag de seama macar ce inseamna sa dispui de tine 100% si valorificati la maxim propria persoana. Si respectati-o.. Nimic nu e mai urat pe lumea decat asta un om care se minte singur si nu se respecta. Felul in care te tratezi tu, este felul in care vei tratat.

FacebookGoogle+Twitter

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *