gandeste critic

„Boabe” de somon

Posted by on sept. 7, 2017 in Diverse | 0 comments

In Alaska se serveste un fel de mancare rece tip desert numit akutaq, in care se gasesc boabe de somon. Preparatul se obtine din grasime animala, ulei de mamifere si zapada, apa, se amesteca toate pana la textura dorita, aerata. Grasimea vine de la ursi sau mosci, uleiul de la foca si balena. Inghetata eschimosilor este formata din sange, carne, icre pentru a crea un gust unic.

Boabele de somon si coacazele se adauga pentru o aroma cu adevarat deosebita. De foarte mult timp somonul e apreciat in zonele reci si se consuma in Alaska asa ca aparitia sa in retete nu este de mirare. Bobitele nu au gust si miros de peste, depinde de provenienta si de cat sunt tinute pana sa fie consumate. Nu sunt foarte populare in lumea-ntreaga pentru ca au textura apoasa si ciudata, deloc agreabila pentru o farfurie de cinci stele dintr-un restaurant scump european.

FacebookGoogle+Twitter

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *